Welcome To The Future: één van de groenste festivals ter wereld

Dit festival staat in de top tien ‘Groenste Festivals’ ter wereld, is ook dit jaar helemaal uitverkocht en staat bekend om haar brede aanbod aan biologische, gezonde en eerlijke maaltijden. Weet jij over welk festival ik het heb? Ik heb het over Welcome To The Future!

Welcome To The Future is hét house en techno festival dat plaatsvindt in een prachtige natuurlijke omgeving van Het Twiske, iets ten noorden van Amsterdam. Dit festival heeft een verbluffend mooie locatie, midden in een natuurgebied bestaande uit bossen en weidenvelden. Deze locatie, gecombineerd met perfect aansluitende muziek, aankleding en prettig publiek maakt dat Welcome To The Future tot één van mijn favorieten behoort. Maar dit is nog lang niet alles.


'WE PARTY GREEN'

Locatie

Waar de meeste festivalbezoekers zich voornamelijk bezig houden met de line-up, en vooraf al een schema maken van waar ze op welk moment willen staan, vind ik het veel leuker om te zien waar de organisatie zich nog meer mee bezighoudt. En dan met name: hoe groen zijn ze? Zo heb ik jullie in een vorige blog al verteld hoe DGTL Festival ook hoog scoort wat betreft mijn festival favorieten. Welcome To The Future doet hier nog een schepje boven op. Want juist die prachtige locatie die Welcome To The Future zo bijzonder maakt, wat zal daarvan overblijven als 23.000 feestgangers een dag lang helemaal uit hun dak gaan bij 8 verschillende podia? Daar blijft niets van over zou je denken. Maar niets is minder waar. De organisatie van 'WTTF' denkt hier ontzettend goed over na en is hier dusdanig mee bezig dat ze een zelfs een certificaat hebben ontvangen van 'A Greener Festival'. Dit zet Welcome To The Future in de top 10 van de groenste festivals ter wereld. Hoe tof is dat!

Food

Maar zo’n certificaat krijg je natuurlijk niet zomaar! Ook dit jaar zal er weer een groot aanbod te vinden zijn wat betreft snacks, maaltijden en tussendoortjes. En alle producten zijn eerlijk en biologisch! Daar kan menig festival nog wat van leren. Je kunt er van alles vinden; salades, tosti’s, hamburgers, pizza’s, vers fruit en nog veel meer. Nog een grote plus is dat er de  hele dag gratis water toegankelijk is. De organisatie is van mening dat dit toegankelijk moet zijn voor iedereen, schoon en veilig drinkwater (uit taps, dus niet uit flesjes).

Leave-no-trace

Om te zorgen dat het festivalterrein zo min mogelijk bevuild raakt gedurende het event, loopt er een green team van vrijwilligers rond die het terrein netjes en schoon houden. Op deze manier wordt er ingespeeld op de ‘leave-no-trace’ filosofie achter Welcome To The Future. Al het afval dat wordt verzameld op het terrein zal worden gerecycle zodat het natuurgebied zich op eigen kracht gemakkelijk  herstellen.

Aankleding

De decoratie is op ieder festival van groot belang. Want met zo een groot terrein en zo een groot publiek, dan moet je voor ieder wat wils hebben. Er zijn veel lekkere lounge plekjes te vinden op natuurlijke heuveltjes, langs het water en er worden natuurlijk ook fijne plekjes gecreëerd. Perfect om je even terugtrekken. Leuk om te weten is dat alle decoratie op het festival is gemaakt van gerecycled materiaal, en dus weer nieuw leven is ingeblazen. Ook hier wordt weer duidelijke dat de organisatie niets onnodig wilt verbruiken.

En..
Natuurlijk niet onbelangrijk: DE LINE-UP!

Niet alleen voor groendoeners zoals ik is WTTF een geweldig festival, maar ook de line-up doet zeker niet te kort! Met op de mainstage namen als Kölsch (die onlangs nog een zeer sterke set wegzette op de mainstage bij Awakenings Festival), samen met andere internationale artiesten als Seth Troxler en Loco Dice. Voor de liefhebbers van het hardere werk zijn er de grootheden Chris Liebing, Dave Clarke en Luigi Madonna. Andere aanraders op andere stages zijn Adriatique, Kerri Chandler, Lil' Louis en Eats Everything. Kortom op muzikaal gebied zul je ook zeker niet tekort komen! Check hier de volledige line-up. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op duurzaamheid en groen ondernemen steeds bewuster ben gaan letten. Dus bij mijn vorige bezoek 4 jaar geleden (!) was ik hier nog niet zo mee bezig en lette ik hier niet op. Maar hoe tof is het als jij volgende week naar Welcome To The Future gaat, en je al deze dingen daadwerkelijk op zult merken! 

Heb jij kaarten weten te bemachtigen, maar weet je nog niet hoe je er naartoe gaat? Houd dan de gedachtegang van Welcome To The Future in je achterhoofd en kies voor het ov of voor een georganiseerd busreis. Want als iedereen met de auto gaat, dan wordt ook op deze manier het milieu onnodig belast!

Wil jij nog snel een plek reserveren voor de busreis naar Welcome To The Future Festival met Festival Transfer? Wacht dan niet te lang, want de tickets voor het festival zijn al uitverkocht en wat betreft de bus tickets.. Dit zal ook niet lang meer duren. Dus zorg dat je niet misgrijpt!

Alvast heel erg veel plezier!