Waarom Welcome to the Future op een must is voor danceliefhebbers

Op 21 juli is Het Twiske voor de twaalfde keer de place-to-be voor house- en technoliefhebbers. Wij geven je vijf redenen waarom Welcome to the Future op de bucketlist van iedere festivaller hoort.

WTTF is pionierswerk

De ‘future’ die luidt in de naam van het Amsterdamse festival is eigenlijk het heden van nu. WTTF werd namelijk al meer dan 20 jaar in het leven geroepen, toen nog als clubavond in Paradiso. Namen als Speedy J en Underworld passeerden toen al de revue. Dancepionier Gert van Veen vulde een gat in de dancemarkt, die toen pas net aan het opkomen was. Sinds 1993 is het feest via Studio 80 uiteindelijk uitgelopen tot het festival wat zich inmiddels opmaakt voor de 12e editie.

De toekomst is nog altijd aanwezig

Ondanks het lange bestaan draait het bij WTTF nog steeds om de toekomst. Geheel in het kader van de naam ligt de focus bij WTTF op de nieuwe generatie house en techno. Wel is er ook veel aandacht voor grootheden van de afgelopen jaren en dj’s die er vanaf het begin bij waren, zoals Boris Werner, 2000 and One en Shinedoe.

Voor ieder wat wils

Met één stijl op een festival is natuurlijk niets mis, vooral als het helemaal jouw ding is. Maar als je houdt van een beetje variatie of een groep vrienden hebt die allemaal wat anders willen, dan is het gevariëerde programma van WTTF ideaal. Zo schommelt de mainstage zo’n beetje door het gehele house- en technospectrum en vind je verder nog zes stages met een eigen karakter. Techno, techhouse, deephouse en het hardere werk, het is allemaal aanwezig.

Een line-up van de bovenste plank

Muzikaal dus voor ieder wat wils op WTTF. Naast veel aandacht voor de talentvolle nieuwe generatie en lokale scene, wordt die muziek veelal gebracht met headliners van de bovenste plank. Zo begroet het festival dit jaar onder meer Joris Voorn, Pan-Pot, Chris Liebing en Hot Since 82 en zijn ook recente sterren als Patrick Topping, Dax J en Charlotte de Witte present.

Een festivalterrein van topkwaliteit

WTTF vindt plaats op Het Twiske, een prachtig en veelzijdig natuurgebied in Oostzaan, net boven Amsterdam. Alsof die natuur niet genoeg is, is het terrein voorzien van zeven uitzinnige stages. Het ontwerp en de bouw van de decors geniet veel aandacht en resulteert in stuk voor stuk prachtige en kleurrijke podia. Als kerst op de taart zijn ze allemaal voorzien van een Funktion One geluidssysteem.