FESTIVAL CHECKLIST - Dé ultieme paklijst voor een dagje festivallen

Ga je dit weekend weer een heerlijk dagje op pad en ben je bang dat je iets vergeet? Met deze checklijst ben je ready to go.

Ben je ook altijd zo zenuwachtig voordat je weg gaat dat je de helft vergeet? Geen probleem, wij helpen je! Daar is deze handige festival checklist voor – je vergeet nooit meer iets.

Ga jij lekker  één dagje festivallen zodat je ‘s avonds lekker naar huis kan en toch in je eigen bedje kan slapen? Dat begrijpen wij helemaal! Ook als je een dag gaat heb je toch een heel arsenaal aan spullen nodig (die je dus ook weer allemaal kunt vergeten). De volgende dingen zijn sowieso van levensbelang:

  1. Je festival ticket

Het is nogal logisch, maar toch wordt het vaak zat vergeten! Tegenwoordig kun je eigen overal je festival ticket laten scannen vanaf je telefoon, dus zorg ervoor dat deze goed opgeladen is en je festivalticket al van te voren ‘gedownload’. Je wilt niet nog moeten zoeken krijgen als je in een een overvolle rij staat te zweten..

  1. Een geldig legimatiebewijs

Deze moet je natuurlijk eigenlijk altijd standaard op zak hebben, maar dat is lang niet bij iedereen het geval! Onder een geldig legitimatiebewijs in Nederland vallen o.a je paspoort, ID-kaart en rijbewijs.

  1. Zonnebril

Het is een zomer met hittegolf na hittegolf in Nederland, een zonnebril is dus absoluut een must! Bovendien hoort het natuurlijk ook bij de echte festival look.

  1. Powerbank

Oke, oke niet iedereen vindt dat je 24/7 bereikbaar moet zijn als je op een festival bent. Toch kan een opgeladen telefoon handig zijn als je je vrienden weer eens kwijt bent. Neem daarom een opgeladen powerbank mee en stop deze als backup in je kluisje.

  1. Pinpas

Met alleen cash geld ga je het simpelweg niet meer redden. Bovendien kun je tegenwoordig óf pinnen aan de bar (erg handig!) of munten halen uit een automaat waar je kunt pinnen. Cash geld is dus echt niet meer nodig!

  1. Eten en drinken voor onderweg

Ga je mee met een van onze busreizen dan mag je je eigen eten en drinken voor onderweg mee nemen. Scoor daarom snel op het station nog een ontbijtje en een paar biertjes. Dan is je festival dag al begonnen!

  1. Een trui/vest

Dreigt het ‘s avonds minder weer te worden? Het kan in Nederland snel en flink afkoelen. Neem dan een fijne trui of vest mee zodat je ‘s avonds ongestoord door kunt feesten.

  1. Last but not least; oordopjes

Gehoorbeschadiging onder jongeren komt steeds vaker voor, en vormt een serieuze bedreiging voor elke festivalganger. Je zult ze niet de gehele dag nodig hebben, maar sta je lang voor een stage dichtbij een speaker? Dan zorg dan voor dat je ze in doet. Safety first!

Ben je op zoek naar een festival en benieuwd naar ons actuele aanbod van busreizen? Klik dan HIER