Dé perfecte afsluiting van het festivalseizoen: Draaimolen Festival

Waar de één zich volledig richt op de line-up van een festival, vind ik de sfeer en de locatie net zo belangrijk. En laat Draaimolen Festival in Tilburg nou een perfecte combinatie hebben van dit alles. Naast een keiharde line-up en maar liefst vier fijne stages, vindt het festival dit jaar voor de laatste keer plaats op het prachtige Charlotte Oord. Ik ben er sowieso bij, en ik ga je vertellen waarom je deze editie niet wilt missen.

De locatie

Voor mij wordt het mijn derde jaar op rij dat ik weer vol verwachting in de bus zal stappen richting Draaimolen Festival. De afgelopen edities, waar ik aanwezig ben geweest, vonden allemaal plaats midden in de natuur op het Charlotte Oord. Prachtig! Na het scannen van het ticket en het regelen van je locker, wandel je over een mystiek bospad richting de vier verschillende stages. Dat is niet alleen overdag echt prachtig, maar brengt ook ’s avonds ook echt en hele fijne sfeer met zich mee. Wat voor Draaimolen Festival ook erg typerend is, is dat het niet extreem druk is en de sfeer is extreem gemoedelijk. Dit komt mede omdat de organisatie er ook zo instaat, als één grote Draaimolen familie, en dat voel je ook echt. Over de artiesten zegt de organisatie: 'Ze vinden het veel warmer, krijgen meer persoonlijke aandacht dan in de Randstad. Daarbij drinken ze gewoon een Schrobbelèrtje mee en krijgen een worstenbroodje. Als ze in Amsterdam draaien dan krijgen ze wel weer kreeft'.


De muziek

De mainstage is heerlijk overzichtelijk, de hardere stage, genaamd 'the Parking Lot' zal omringt zijn door bomen en de Giegling vind je midden in het bos, met minimalistische aankleding en de geur van dennennaalden, ik houd ervan! En dit jaar is er een extra stage bijgekomen. Maar dit blijft ook voor mij een verrassing. Al maak ik mij met namen als Âme b2b RØDHÅD, Henrik Schwarz, Jobs Jobse, British Murder Boys live, Konstantin en Len Faki niet zo druk over de indeling. Dat zal hoe dan ook heerlijk worden!
 


De eerlijke prijzen

Er is nog iets leuks wat je alvast kan verklappen, namelijk de prijzen van de muntjes. Deze zullen je alles mee vallen wanneer je deze vergelijkt met de prijzen op andere festivals! Draaimolen Festival zorg niet alleen voor zo laag mogelijke servicekosten (slechts 90 cent per ticket!), maar ook voor eerlijke prijzen voor lockers, parkeerplaatsen en dus ook voor het eten en drinken. En geloof mij, dat merk je echt in je portemonnee! Zo’n dagje festival kost je altijd klauwen met geld, dus het is heel fijn dat de organisatie van Draaimolen Festival hier op deze manier op in speelt. 


En de laatste keer op Charlotte Oord!

Als je twijfelt om te gaan, dan wil ik graag alle twijfel wegnemen door te zeggen dat deze editie de laatste editie is die op deze locatie zal plaatsenvinden. Nu ben ik natuurlijk niks anders gewend, maar ik ben echt heel erg fan en ik durf je bijna te garanderen dat dit niet tegen zal vallen!