De maand oktober staat in het teken van het Amsterdam Dance Event

Ik neem aan dat ieder van jullie wel weet waar ADE voor staat. En toch wil ik hier kort iets over kwijt, omdat dit evenement met haar brede aanbod wel een schouderklopje verdient!

Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie gericht op dance en elektronische muziek. Elk jaar trekt de ADE ruim 4.500 bezoekers die de conferenties bezoeken, en maar liefst 375.000 festivalbezoekers uit meer dan 75 landen! Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend platform voor de internationale dance- en elektronische muziek scène. Het event is dan ook dé plek om de nieuwste muzikale trends en opkomende talenten te ontdekken, evenals de meest recente werken van zowel elektronische muziekpioniers als actuele superstar acts.

Wist je dat ADE ook overdag een volle programmering heeft? Overdag functioneert ADE namelijk als platform voor de elektronische muziek. Hierbij staat kennisuitwisseling en netwerken centraal. ADE Conference wordt erkend als de belangrijkste in zijn soort en presenteert een breed scala aan conferenties en netwerkmogelijkheden. Gericht op muziek en technologie, VJ’s en beeldhouwwerken, duurzaamheid, hardere dansstijlen, nieuw talent en de opleiding van studenten. Om deze conferenties bij te wonen is het de bedoeling dat je een kaartje koopt. Draait voor jou ADE om deze conferenties? Dan kun een ADE Conference Pass kopen, dit kost je 300 euro, maar dan kun je gedurende 4 dagen alle lezingen bijwonen en deelnemen aan onder andere georganiseerde netwerkborrels. Zie jij jezelf in de toekomst in deze branche werken? Dan is dit echt een aanrader!Ben je geïnteresseerd in cultuur? Dan kun je overdag deelnemen aan ADE Playground. Deze Playground biedt muziekliefhebbers een breed en gevarieerd dagprogramma inclusief tentoonstellingen, instore promoties, pop-up winkels en filmvertoningen in het centrum van Amsterdam. De toegang is soms gratis, maar ik kan je aanraden om voor slechts 10 euro een ADE Card te kopen. Hiermee krijg je gratis toegang tot ADE MusicTalks, ADE SoundLab, ADE Documentary Film Program, 10% korting op de merchandise en zelfs toegang tot exclusieve events! Die 10 euro haal je er dus zo weer uit!

’s Avonds en ’s nachts speelt het Amsterdam Dance Event zich af in pop podia, clubs en andere uitgaansgelegenheden, waar de bekende en de minder bekende dj’s en musici uit binnen- en buitenland optreden. Op de website van ADE kun je tickets kopen voor performances op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zelfs op zondag. Het event duurt dus maar liefst 5 volledige dagen en vindt plaats op zo’n 140 locaties verdeeld over de gehele stad. Hiertoe behoren ook top locaties als de Amsterdam ArenA, de HMH, de Melkweg en Paradiso. Wat mij meer trekt zijn de kleinere locaties, waar wat experimenteler wordt gedraaid. Juist het ontdekken van nieuwe talenten en locaties is waar het Amsterdam Dance Event voor mij om draait!

Vorig jaar toonden maar liefst 2.200 artiesten hun kunsten gedurende ADE, en deden 550 sprekers hun zegje tijdens conferenties! En ik weet zeker dat ze dat dit jaar zullen overtreffen! Jij bent er toch ook bij?

Bronnen: ADE en Het Parool