FESTIVAL BLOG - Waarom je ook (of juist) dit jaar weer naar Loveland Festival moet gaan

Nog even en dan is het Amsterdamse Sloterpark het toneel voor alweer de 13e editie van Loveland Festival. Vele edities werden dus al een feit en toch is dit jaar – ook voor de Lovelandveteranen onder ons – weer de moeite waard om te bezoeken. Wij vertellen je waarom.

Dagje extra

Na jaren als eendagsfestival door het leven te gaan, besloten de Amsterdammers dit jaar om een heel weekend te vullen. Die extra dag is wel alleen voor de echte liefhebbers: je komt alleen binnen als je zaterdag ook bent geweest en met slechts drie stages wordt deze verlenging een intieme. Rise (melodie), Nest (minimal/techno) en Circle (funky/house) blijven voor de zondag staan.

Metamorfose

Loveland’s festival vind je al sinds jaar en dag in het Sloterpark in Amsterdam. Echter niet zonder de nodige transformaties. Dit jaar heeft Loveland flink lopen sleutelen en naast een herindeling (technostages dichter bij elkaar) heeft het terrein twee grote upgrades gekregen. Geheel passend bij de hittegolven van de laatste tijd opent het buitenzwembad – Loveland wordt pal naast het Sloterparkbad gehouden – voor de nodige verkoeling en voor de dwalers en ontdekkers is een extra stuk bos aan het terrein geplakt.

Muzikale snoepwinkel

Natuurlijk draait het – voornamelijk –om de muziek: techno bovenal, maar ook genoeg andere smaken. Als zijnde één van ’s lands grootste technopromoters telt Loveland’s line-up ook dit jaar weer vele zwaargewichten, waaronder Jeff Mills, Len Faki en Speedy J, om er maar een paar te noemen. De meest bijzondere boeking is misschien wel Cirez D. Het techno-alias van housegigant Eric Prydz is namelijk amper te zien in Nederland.

Bak aan ervaring

Hierboven las je het al even; Loveland draait lang mee. Sinds 1995 verzorgt men al feesten en dit jaar maken we ons op voor alweer het dertiende festival. En ervaring betekent – meestal dan – kwaliteit. Stages, lichtshows, geluid, maar ook crowdcontrol, inrichting en snelheid van service: Loveland levert doorgaans topniveau.

\

Foto's door Sunnie van de Werken